פרגולות מעוצבות הן עולם ומלואו, וכיום ניתן לבנות פרגולות במגוון כמעט אינסופי של עיצובים באמצעות שימוש בשלדות אלומיניום גמישות.
עיצוב פרגולות
יש לך שאלות?
סוגי פרגולות מעוצבות
באופן כללי, ניתן לחלק את הפרגולות למספר קבוצות שונות מהן נגזרים גם העיצובים השונים עבור פרגולות מעוצבות:
דגמים תלויים, עצמאיים ותלויים למחצה – בעוד הדגמים התלויים מחוברים לקיר ללא עמודים תומכים, הדגמים התלויים למחצה עדיין מחוברים לקיר, אך נשענים על גבי עמודים ולכן יכולים לכסות שטח נרחב יותר. לבסוף, ישנם גם דגמים עצמאים לחלוטין הנתמכים על ידי שניים או ארבעה עמודים.
צורת הפרופיל – צורת הפרופיל קובעת למעשה את הדוגמה החיצונית של הפרגולה. אם בעבר מרבית פרגולות האלומיניום היו בנויות בקווים ישרים בלבד, הרי שכיום ניתן למצוא אותם גם בצורת קשת מעוגלת.
מרזבי מים – פרגולות עם מרזב מים קדמי מונעות הצפה של הגג על ידי מים בימים הגשומים של השנה.
חיזוקים עליונים מלמעלה – חלק מהפרגולות נתמכות על ידי שני צירים נוספים וארבעה מוטות היוצרים צורת V וחלקם על ידי שני מוטות המחוברים אל הקיר ללא צירים.
תוספות לעיצוב פרגולות
תאורת LED – מרבית הפרגולות המודרניות מאפשרות להתקין או להוסיף תאורה לפרגולה באמצעות נורות LED קטנות על צידן הפנימי וכך לייצר את האווירה הנכונה למקום ולאירוע. בחלק מהדגמים ניתן אף לשלוט בעוצמת התאורה בהתאם לשעות היום.
שילוב חלונות וסוככים – שילוב של חלונות וסוככים בצידי הפרגולה מאפשרת ליצור מתחם סגור האידיאלי לבתי קפה או מסעדות הרוצות להרחיב את שטח המסעדה גם בחורף מבלי להיות תלויים במזג האוויר.
מנוע חשמלי או ידני – מרבית הפרגולות המודרניות ניתנות לפתיחה או סגירה על ידי מנגנון ידני או חשמלי. המנגנון החשמלי הוא קל יותר להפעלה והוא פחות בולט מכיוון שאין צורך להתקין ידית או מנואלה על מנת להפעיל אותו. (יחידת הבקרה יכולה להיות גם אלחוטית).
כאמור, פרגולות רבות מגיעות במגוון של דגמים המתבססים על התכונות השונות הללו. בחירת בפרגולה מעוצבת אמנם מקלה על ההתלבטות בין הדגמים השונים, אך יש לכך גם מחיר בדמות שטח כיסוי קבוע מראש.
לא תמיד הדבר מהווה חיסרון משמעותי, אך יש לקחת זאת בחשבון במידה ורוצים לבנות פרגולה לפי מידות מדויקות שהן מורכבות יותר לייצור ולכן גם יקרות יותר.